facebook
Nesna i høstsol. Foto: Halvor Hilmarsen
Nesna i høstsol. Foto: Halvor Hilmarsen

Løfter frem de estetiske fagene

6. - 8. november arrangerer det internasjonale tematiske nettverket Arctic Sustainable Arts and Design symposiet Relate North 2018, og Nasjonalt senter for kunst og kultur i lopplæringen er med.

– Dette er en liten, tett og nær konferanse som løfter frem de estetiske fagene i lærerutdanningene og i kunstfagene, sier arrangørene. Det er Nord universitet på Nesna som er vert i år, og de omlag 50 deltakerne kommer fra universitetet og høgskoler fra Alaska, Sverige, Russland, Finland og Norge.  

 Senterleder for Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen, Kirsti Saxi, er keynote speaker.

 Saxi skal gi deltakerne et innblikk i hvordan senteret jobber, om nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere, om samarbeidet med lærerutdanningene og hvordan senteret arbeider med samisk kultur

 

 

To av seniorrådgiverne ved Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen skal delta med innlegg på konferansen:

  
  Merete Hassel:

 Teachers perspectives on arts education for students with intellectual disabilities. 

 

 

 

 

  Hilde Hermansen: 

 How can the dress act as a membrane for configuration of poetic narratives? 

 

 

 

 

Relate North

Dette er et forskningsnettverk som jobber med det som er spesielt for nordområdene. Det handler om polfolk, urkultur og identitet. Relate North er et samarbeid mellom University of the Arctic's tematisk nettverk Arctic Sustainable Arts and Design  (ASAD), Nord universitet (Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag), University of Lapland, UArctic og Helgeland museum. Dette er det syvende symposiet arrangert av ASAD.

 

Programmet for konferansen finner du på denne nettsiden. 

Lenke til Nyhetsarkiv